Bürstner esittelee maakaasulla toimivan retkeilyautonsa “Eliseo CGN”

Tunnuslauseella Vihreä matka – sininen– Bürstner on kehittänyt ensimmäisen eko-ystävällisen vaihtoehdon: retkeilyauton, jossa on CNG-hybridi moottori ja joka perustuu Eliseo C 543 pohjaratkaisuun. Tämä toistaiseksi ainutlaatuinen tekniikka voi tulevaisuudessa olla taloudellinen ja ympäristö-ystävällinen vaihtoehto nykyisiin diesel- ja sähkömoottoreihin.

Bürstner on jo pitkään perehtynyt matkailuajoneuvojen tulevaisuuden teknologiaan, myös vaihtoehtoisiin polttoaineratkaisuihin. Saksan Kehlissä sijaitseva yritys on nyt kehittänyt eko-ystävällisen vaihtoehdon, Eliseo CNG 543 retkeilyauton, jossa on ekoystävällinen moottori. Tällä 100 kW/134 hv Fiat Ducato ”Natural Power”- moottorilla Eliseo CNG kulkee pääsääntöisesti kaasulla, mutta se on myös
varustettu bensiinikäyttöisellä varamoottorilla. Tällä vaihtoehtoisella polttoainejärjestelmällä on erittäin positiivinen vaikutus ajoneuvon hiilijalanjälkeen. Auto on lähes hiukkaspäästötön, typpioksidipäästöt (NO X ) ovat vähäiset ja hiilipäästöt ovat vastaavalla tasolla kuin nykyisissä bensiini- ja dieselautoissa. Biokaasua käyttämällä hiilipäästöt laskevat jopa nollaan. Bürstner Eliseo CNG täyttää näin ollen Euro 6d päästövaatimuksia, joka tarkoittaa että sillä voi ajaa myös sellaisten kaupunkien alueilla, joissa tavallisten matkailuautojen ajo on
kiellettyä.

Ajoneuvo on varustettu viidellä kaasusäiliöllä, joiden yhteiskapasiteetti on 22 litraa / 36 kg. Säiliöt on sijoitettu turvallisesti lattian alle, joten ne eivät vie arvokasta asuintilaa. Lehdistölle esitettävässä autossa on noin 400 km toimintasäde ja kaasun loputtua moottori kytkeytyy automaattisesti bensiinikäyttöön.
Bensiinikäyttö on tarkoitettu vain varajärjestelmäksi. Tällöin ajoneuvon nopeus rajoittuu automaattisesti 90 km/h ajonopeuteen. Erikoiset ruiskutussuuttimet kaasulle ja bensiinille vastaavat polttoaineruiskutuksesta; moottori on myös varustettu turboahtimella ja ahtoilman jäähdyttimellä.

Ajoneuvo toimii paineistetulla maakaasulla (CNG), jonka paine on nostettu 200 bariin säiliön tilavuuden säästämiseksi. Päinvastoin kuin nestekaasu (LPG), CNG ei ole jalostettua kaasua vaan luonnollinen kaasu ja yhtä turvallinen kuin bensiini tai diesel. Saksassa, CNG on tällä hetkellä tankattavissa noin 900 kaasutankkausasemalla –esimerkiksi Italiassa asemia on jopa 1,250. Saksassa yli puolet CNG
kaasutankkausasemista on vaihtanut 100 prosenttiseen bioCNG/biometaani kaasuun ja 94% maan CNG pumpuista sijaitsevat julkisilla huoltoasemilla. Kaasun matalasta hinnasta ja pienestä kulutuksesta johtuen CNG ajoneuvon polttoainekulut ovat noin
60% verrattuna bensiinikäyttöiseen ajoneuvoon.
-Eliseo CNG retkeilyautollamme, haluamme inspiroida teollisuutemme ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen. Tällä hetkellä vaihtoehtoisten moottoreiden käyttö retkeilyautoissa pidetään enemmän tulevaisuuden ongelmana. Myös kysyntä on yhä pientä sanoo Bürstnerin toimitusjohtaja Jens Kromer.
-Kuitenkin, kun lisäämme näiden vaihtoehtojen tarjontaa ja tankkausinfrastruktuuria kehitetään, vaihtoehtoisten moottorien kehitys voi saada nopeita käännöksiä jo lähivuosien aikana.”
Vielä ei ole päätetty, tuleeko Eliseo CNG tehtaan sarjatuotantoon. Joka tapauksessa, paketti on valmis ja Vihreä matka – sininen liekki -auto herättää varmasti mielenkiintoa ja siitä voi nauttia testiajoilla läpi Etelä-Saksaa.