Etuteltta jatkaa karavaanarin olohuonetta

Etuteltta jatkaa matkailuauton- tai matkailuvaunun olohuonetta kaikkialla, mihin autolla vain pääsee ja missä leiriytyminen on sallittua. Ruotsalaiset Svenska Tält -etuteltat sopivat niin kesään kuin talveenkin.

Svenska Tält on Ruotsin ainoa etutelttojen valmistaja, mutta sen eri malleja myyvät melkein kaikki suomalaiset matkailuvaunukauppiaat.

Etuteltalla tarkoitetaan vaunun tai auton kylkeen asennettavaa telttaa. Tyypillisesti telttoja on kahdenlaisia: universaaleja, joita myös talviteltaksi kutsutaan, sekä kokotelttoja joita yleisemmin käytetään vain kesällä.

Pohjolan ainoa etutelttatehdas sijaitsee Doroteassa, Ruotsin Lapin eteläportilla. Siellä yritys valmistaa etutelttoja ja muita tarvikkeita matkailuvaunuihin ja -autoihin.
–Meillä on kaikki tuotanto saman katon alla Ruotsin Etelä-Lapissa. Valmistamme kaiken täällä tehtaalla, joten asiakkaan auttaminen on helppoa, vuosikausienkin kuluttua. Ja suomen kielellä pärjää.  Myös laatu on meille tärkeä asia. Emme koskaan tingi materiaaleissa, korostaa yrittäjä Mirja Berg.

Mirja Berg muutti miehensä Stig Bergin kanssaVaasasta Doroteaan töihin matkailuvaunuvalmistaja Polarvagnenille vuonna 1977. Kuusi vuotta myöhemmin heistä tuli telttateollisuuden yrittäjiä ja tehtaanomistajia.

Etuteltta antaa matkailuvaunuun paljon lisätilaa.
–Valmistamme myös seiniä pussimarkiiseihin, joten meillä on tuotteita kaikille vaunuilijoille, Mirja Berg sanoo.

Kesään ja talveen

Melkein kaikki suomalaiset matkailuvaunukauppiaat ovat Svenska Tält -etutelttojen jälleenmyyjiä, Svenska Tält -etutelttojen jälleenmyyjiä ovat mm. Kokkolan Vaunupalvelu, Best Caravan, K & K Kivinen, Jyväs Caravan, Sarka Caravan, Joki Caravan, Helsinki Caravan, Kippari Caravan, Turun LänsiVankkurit ja Oulun Caravanhuolto.
– Olemme juuri täyttäneet 40 vuotta. Etuteltat ovat edelleen yhtä suosittuja. Ne ovat vain vähän muuttuneet niin että suuri osa myynnistämme on StandBy-telttoja, joilla seisotaan yhä enemmän samalla paikalla vuodesta toiseen.  StandBy on Svenska Tältin rekisteröity tuotenimi, kertoo Mirja Berg.

Etuteltta myydään useimmiten matkailuvaunuun.
–Matkailuautoilijat sen sijaan ovat liikkuvampia. Heille valmistamme markiisien seiniä mittojen mukaan. Meillä on myös itsestään seisova autoteltta. Monet autoilijat ostavat myös StandBy -teltan, josta on helppo lähteä liikkeelle.

StandBy -teltat ovat paikallaan kesät ja talvet.
–Jos ei halua jäädä samalle paikalle pitkäksi aikaa, valikoimista löytyy myös talvitelttoja sekä Universal-telttoja talvikäyttöön.

Kiinnitä kunnolla!

Erityyppisiä telttoja on tietenkin vaikea verrata, mutta hintahaitari on laaja: pienimmän Lapplandia -etuteltan 910 eurosta aina 8 490 euroa maksavaan StandBy 7000 -malliin.
–StandBy telttoja on kahdeksaa eri kokoa.  StandBy teltta rakennetaan vain kerran. Siihen voi sitten vuosien mittaan hankkia uusia osia, jos jotakin tapahtuu tai menee rikki. StandBy-telttaan voi myös ostaa Terassin sivulle, joko sivuseinillä tai ilman. Siihen voi myös ostaa karmioven ja ovimarkiisin, Berg kertoo.

Lapplandia on pienin telttamme, erikoisesti talvikäyttöön pienen kokonsa ansiosta.

Etutelttaa käyttäessä on tärkeää, että teltta on kunnolla pingotettu ja kiinnitetty maahan tai lattiaan.
–Näin se pysyy paikallaan, vaikka sää olisi tuulinen ja sateinen, Mirja Berg korostaa.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Svenska Tält

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *