Etrusco -Suomeen uusi matkailuautomerkki

Erwin Hymer Groupin edullisen segmentin matkailuautomerkki Etrusco tulee Suomeen. Maahantuonnin on aloittanut hausjärveläinen Freedom Factory.

Euroopan suurimmalla matkailuajoneuvovalmistajalla Erwin Hymer Groupilla on merkkivalikoimassaan kolme edullisemman segmentin merkkiä – Suomessa jo hyvin entuudestaan tunnetut Carado ja Sunlight sekä nyt tuorein merkki, Etrusco, jonka maahantuonnin aloittaa Freedom Factory.

Lempeä tuulahdus välimereltä

Etruscot valmistetaan Toscanassa Firenzen lähellä. Kyseessä on Erwin Hymer Groupin tuotantolaitos, joka on rakennettu viime vuosien aikana täysin uudelleen ja se on näin yksi koko Euroopan moderneimmista matkailuajoneuvojen tuotantolaitoksista. Nimensä merkki on löytänyt juuriltaan eli kun uutta tuotantolaitosta rakennettiin sen läheisyydestä löydettiin muinaisen, poikkeuksellisen edistyksellisen ja kekseliään etruskikansan vanhoja asuinsijoja. Jo heti ensimmäisten vuosiensa aikana Etrusco on saavuttanut suuren suosion Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Etrusco on kombinaatio saksalaisesta huippusuunnittelusta ja italialaisesta elegantista sisustuksesta ja muotoilusta. Etruscon brandislogan ”design in motion” tiivistää merkin ideologian, joka tukeutuu välimerellisiin tunnelmaan ja ilmeeseen tarjoten luotettavan ja käytännöllisen matkailuauton ympärivuotiseen automatkailuun. Etruscon varusteet ja lisävarusteet kattavat saman tarjonnan kuin konsernin muutkin edullisen segmentin retkeily- ja matkailuautot. Muiden varusteiden osalta Etruscon poikkeaa sisarmerkeistään siten, että sisustukseen ja ajoneuvon ulkoasuun on tarjolla jopa hieman enemmän vaihtoehtoja.

Viisi mallisarjaa – 21 pohjaratkaisua

Etruscolla on viisi mallisarjaa, joista löytyy yhteensä 21 pohjaratkaisua. Edullisen vaihtoehto on retkeilyauto, jossa lähdetään liikkeelle kompaktista, 5,4-metrisestä versiosta. Kaikkiaan malleja on neljä ja ne retkeilyautojen tapaan soveltuvat hyvin myös arkikäyttöön sisätilojen muunneltavuuden ansiosta.

Kapeakorisessa van-luokassa on puolestaan tarjolla kaksi tila-ihmettä, joissa yhdistyvät kapean korin edut liikenteessä ja normaalin matkailuauton parhaat puolet sisä- ja tavaratilojen osalta. Alkovi-malleja on Etruscolla kaksi ja niiden kapasiteetti yltää aina kuuden matkustajan tarpeisiin asti. Täysintegroituja malleja on neljä, joista kaksi (erillis- tai saarekevuotein) alle 7-metrin pituusluokassa ja vastaavat versiot 7,4-metrisinä.

Laajin valikoima löytyy puoli-integroiduista, joissa erilaisia pohjaratkaisuja on yhdeksän. Tarjolla on kompakti 5,9-metrinen pariskuntamalli ja toisessa päässä 7,4-metriset viiden hengen perheautomatkailuautot, joita pystyy aina ajamaan myös henkilöautokortilla.

– Etrusco on nyt konsernin yhdeksäs merkki Suomessa ja se täydentää Erwin Hymer Groupin edullisten matkailuajoneuvojen valikoimaa, sanoo Erwin Hymer Group Suomi Oy toimitusjohtaja Petra Samppa.
Konsernin Suomen tarjonnassa olevat merkit kattavat käytännössä kaikki matkailuajoneuvojen koko- ja hintaluokat aina noin 20 000 euron matkailuvaunuista yli 200 000 euron premiumluokan matkailuautoihin.

– Matkailuajoneuvojen viime vuosien vahva myynnin kehitys Suomessa edellyttää myös meiltä sitä, että tarjonta on laajaa. Sunlight on Suomessa markkinajohtaja jo toista vuotta peräkkäin ja yhteensäkin myynti edullisten matkailuautojen osalta on erittäin vahva; viime vuonna enemmän kuin joka viides rekisteröity matkailuauto oli joko Sunlight tai Carado ja tämän aseman vahvistamiseksi Etrusco on mainio lisä, Petra Samppa muistuttaa.

Freedom factoryn valikoimaan

Vuonna 2013 perustettu Freedom Factory on vapaa-ajanajoneuvojen vuokraamiseen erikoistunut yritys. Parhaimmillaan matkailuautoja ja –vaunuja on ollut vuokralla lähes 20. Yhtiöllä on vuosien kokemus vuokrauspalveluiden tarjoamisesta ja samalla myös ajoneuvojen huoltamisesta ja korjaamisesta. Korona avasi puolestaan silmät siihen, että toimintaa pitää laajentaa ja saada sille uusi tukijalka.

– Viime keväänä asiakkaat peruuttivat vuokrausvarauksiaan dramaattisesti ja myimme kalustoa pois ja siinä vaiheessa liiketoimintaa jouduttiin arvioimaan uudelleen. Yhtenä vaihtoehtona pintaan nousi se, että ryhdymme sekä myymään että vuokraamaan matkailuautoja, kertoo Freedom Factoryn vetäjä Harri Helenius.

Tarjolla olevaan kalustoon oli toki tutustuttu jo aikaisemmin, viimeksi Düsseldorfin kansainvälisillä messuilla 2019:

– Minulle jäi mieleen se merkki, jossa oli tyylikäs ulkoasu, elegantti sisustus ja logossa hevonen. Vasta sen jälkeen lähdimme selvittämään, mikä se nimi oli ja myydäänkö sitä Suomessa, Helenius kertoo.

Freedom Factory otti yhteyttä suoraan valmistajaan ja sen jälkeen asiat etenivät vauhdilla maaliin. Vuodenvaihteessa Freedom Factory sai ensimmäisen alkovimallisen Etruscon ja helmi-maaliskuussa tulee seuraava erä esittelyautoja, joukossa mm. retkeilyauto sekä puoli-integroituja malleja. Varsinainen laaja esittely on luvassa kun mallivuosi 2022 alkaa Lahden caravanmessuilla syyskuussa. Nyt tulossa oleva kalusto on toki myynnissä ja osa siitä myös tulevalle lomakaudelle vuokrattavissa.

Lisätietoja:

Freedom Factory: Harri Helenius, harri@freedomfactory.fi, puh. 044-511 6363
Erwin Hymer Group Suomi Oy: Petra Samppa, petra.samppa@erwinhymergroup.com, puh. 050-382 0530