LMC Cruiser T 732 G – Pitkä ja matala pariskunta-auto

Matkailuautokin voi olla sulavalinjainen ja sellainen on esimerkiksi uusi LMC Cruiser, jolla lähdettiin juhannuksen viettoon Haminaan.

Rinta-Joupin Autoliikkestä Espoosta koeajoon saatu Cruiser herättää huomiota ulkonäöllään niin maantiellä kuin lerintäalueellakin. Autosta ei ole yritettykään tehdä lapsiperheen unelmaa, sillä nukkumapaikkoja on käytännössä vain kaksi. Tilapäisvuoteen saa tehtyä laskemalla keittiön pöydän alas, mutta mitoitus on lähinnä lapselle sopiva. Kahdelle aikuiselle on muuten mainiot tilat elää ja matkustaa.

Pitkällä akselivälillä varustettu Cruiser tuntuu maantiellä tukevalta, sillä sitä ei sivutuulikaan pahemmin heiluta. Moottoritiellä maksiminopeuden ylläpito tosin nostaa kulutuksen 13,5 litraan satasella ja rauhallisella vauhdilla se putoaa alle kymmenen litran. Melutaso pysyy varsin siedettävänä matkailuautoksi, eli on tällä muotoilulla hyvätkin puolensa.

Leiriytyminen sujuu kätevästi, sillä takatalli voidaan lastata ja purkaa kummalta sivulta tahansa. Tassuja ei tarvitse veivata alas, sillä niitä ei ole. Tilava jääkaappi riittää isommillekin eväille ja kattoluukuilla voi tehdä läpivedon jos helle haittaa, ilmastointi koeajoautosta löytyi vain etupenkkiläisten iloksi. Reilun peräylityksen johdosta ahtaissa paikoissa on syytä olla tarkkana, sillä häntä huiskaisee aika laajan kaaren.

Hamina Camping on saanut hiljattain uudet yrittäjät ja alue tarjoaa hienot maisemat meren rannalla. Edessä oleva kattoikkuna tuo valoisuutta matkustamoon ja pimeällä ledivaloja ja valonauhaa on tarjolla monipuolisesti. Auton matalasta olemuksesta voi jo päätellä että sisätilan korkeus ei ylitä kahta metriä. Oviaukko on myös sen verran matalalla, että erillistä porrasta ei tarvita.

Ajoltaan auto on kokoisekseen ketterä. Kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on toiminnoiltaan sujuva ja 140 –hevosvoimainen Fiatin diesel riittää muun liikenteen tahdissa pysymiseen, sillä nollasta sataan mennään noin 20:ssä sekunnissa. Peilit ovat riittävän isot ja tuulilasi on lähes suora. Se on varmasti kaarevaa lasia edullisempi uusia, mutta A-pilari muodostaa melko ison katvealueen ja tämän johdosta risteyksissä joutuu hiukan kurkkimaan risteävää liikennettä.

Jälkimaku
LMC Cruiser on mukavan tilava kahden hengen tarpeisiin. Ajettavuudeltaan se on pakettiautomaisen helppo ja pituutta lukuunottamatta kompaktin kokoinen. Matala ja pitkä auto erottuu ulkoisesti edukseen, mutta parhaimmillaan se on ns. pariskunta-autona.

Plussat
Loistavat tilat kahdelle hengelle
Helppo ja vakaa ajettava

Miinukset
Mataluudesta myös haittaa sisätilojen korkeuden suhteen
Varustelu maksaa pakettien myötä

Koeajoauton hinta Suomi-paketilla: 79 350 €
Moottori: Ducato 35 2,3 l MJT
Suurin teho: 140 hv
Kokonaispituus: 7550 mm
Kokonaisleveys: 2320 mm
Sisäleveys: 2180 mm
Kokonaiskorkeus: 2690 mm
Sisäkorkeus: 1980 mm
Akseliväli: 4300 mm
Matkustajapaikat: 4 henkilöä
Perävaunumassa: 2000 kg
Omamassa: 3060 kg
Kokonaismassa: 3500 kg
Koeajon keskikulutus: 9,9 l/100 km

Teksti ja kuvat Petri Matikainen