Matkailuautojen ja vaunujen myynti laskee rajusti

 

Suomessa ensirekisteröitiin helmikuussa 2022 liki 100 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa, mutta markkinat sakkaavat nyt todella pahasti.

Matkailuautoja rekisteröitiin 72 kpl, joista retkeilyautojen osuus oli lähes 42 %. Jos tarkastellaan vain helmikuun lukuja, lasku edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden on merkittävä, peräti 52 prosenttia. Kumulatiivinenkin lasku on yli 37 prosenttia. Matkailuvaunuja rekisteröitiin 26 kpl ja niissä laskua edellisvuoden helmikuuhun lähes 30 prosenttia ja vuosi 2022 kumulatiivisestikin on miinuksella lähes 35 prosenttia.

Kotimaanmatkailu tulee olemaan suosiossa

Euroopan turvallisuustilanne on järkkynyt ja myös sillä tulee olemaan monenlaisia vaikutuksia toimialaamme ja myös harrastajien käyttäytymiseen. Yhä useampi valitsee matkailuajoneuvoharrastuksen ja kotimaanmatkailun, jonka johdosta myös ajoneuvojen kysyntä tulee olemaan vilkasta. Myös vuokraustoiminnalle tulee olemaan lisääntyvää kysyntää.

Pulaa komponenteista & haasteita logistiikassa

Maailmanlaajuinen komponenttipula, sekä logistiikkaketjujen epätasapaino vaikuttavat myös matkailuajoneuvojen toimialaan. Asiakkaat saattavat joutua odottamaan pitkiäkin aikoja tilaamiaan ajoneuvoja ja myös hinnastot elävät ennennäkemättömällä tavalla.